Categorie: Actual

Guvernul a adoptat în această săptămână o ordonanţă care aduce modificări la Codul Rutier. Noile prevederi aduc amenzi mari pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul şofatului, după creşterea numărului de accidente provocate de şoferi concentraţi la transmisii live pe reţelele de socializare. Totodată, conform noilor prevederi, sunt vizaţi şi bicicliştii, dar şi conducătorii de trotinete electrice.

 

Noua ordonanță reglementează utilizare dispozitivelor mobile în timpul condusului, atât în cazul șoferilor de autovehicule sau motociclete cât și al celor care se deplasează cu bicileta, trotineta, scuter-ul etc. În noua prevedere sunt prevăzute sancțiuni aspre pentru utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive mobile în timpul deplasării, informează România TV. Amenzile în cazul acestora sunt cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

În ordonanță scrie că: "ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia".

Back To Top