Categorie: Actual

Nouă unităţi de învăţământ din Prahova nu au primit autorizaţia sanitară de funcţionare, iar 52 nu au autorizaţii de securitate la incendiu. Este situaţia transmisă luni de autorităţile judeţene, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, care a convocat o videoconferinţă cu toţi prefecţii în care s-a discutat despre şcolile, grădiniţele şi liceele fără apă potabilă, despre uniotăţile fără grupuri sanitare în interior, dar şi despre starea microbuzelor pentru transportul elevilor.

 

Videoconferinţa a fost susţinută de vicepremierul Mihai Fifor, ministru interimar al Internelor, alături de Valer-Daniel Breaz, ministrul Educaţiei. Aceştia au solicitat ca toate prefecturile din ţară să transmită până diseară o situaţie privind unităţile de învăţământ fără toalete în interior şi să propună soluţii pentru obţinerea cât mai rapidă a autorizaţiilor de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă şi direcţiile de sănătate publică. Discuţiile au vizat şi planurile pentru asigurarea pazei la unităţile şcolare şi în zonele adiacente, dar şi situaia lucrărilor derulate în această vară, Mihai Fifor insistând ca prefecţii şi subprefecţii să facă personal verificări în teren.

"În Prahova continuăm controalele împreună cu Inspectoratul Şcolar, DSP, DSVSA şi ISU. Din punct de vedere sanitar, avem nouă unităţi neautorizate, din motivele pe care şi colegii mei le-au enumerat, şi anume lipsa apei potabile ori apă necorespunzătoare bacteriologic sau toalete în exteriorul unităţilor de învăţământ. Din punct de vedere al securităţii la incendiu, din 897 de clădiri 52 sunt în curs de autorizare/avizare. Din punct de vedere al reparaţiilor şi amenajărilor, În Prahova acestea se desfăşoară în 78 de unităţi de învăţământ. Toate lucrările se vor finaliza înainte de începerea anului şcolar, cu trei excepţii, în Ceptura, Măneciu şi Comarnic, acolo unde termenul de finalizare a lucrărilor este 2021 sau 2022, însă toate condiţiile sunt îndeplinite pentru începerea anului şcolar. Am discutat personal cu primarii şi avem programe speciale de desfăşurare a cursurilor", a declarat Mădălina Lupea, prefectul judeţului Prahova, în timpul videoconferinţei.

"Din punct de vedere al siguranţei elevilor şi cadrelor didactice în unităţile de învăţământ şi zonele adiacente acestora, avem planul de siguranţă întocmit, toate unităţile de învăţământ au fost repartizate între structurile Ministerului Afacerilor Interne şi poliţiile locale. De asemenea, întocmim un plan cu privire la asigurarea fluenţei traficului la unităţile de învăţământ", a adăugat prefectul de Prahova.

 

Back To Top