Categorie: Actual

Cinci naivi care se visau oameni de afaceri au fost lăsați fără economii de o ploieșteancă de numai 31 de ani care le-a promis că-i poate ajuta să obțină fonduri nerambursabile pentru deschiderea unui business. Individa a fost prinsă în flagrant de polițiști chiar în momentul în care încasa așa-zisul "comision de mentorat", de câteva mii de lei, de la una dintre victimele sale.

 

Poliția a anunțat că flagrantul a avut loc în urmă cu câteva zile, fiind urma de o percheziție la adresa la care locuia individa, de unde oamenii legii au ridicat mai multe probe împotriva ei: "Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale Ploieşti şi al Serviciului Criminalistic, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unei femei de 31 de ani, din Ploieşti, în momentul în care îi era remisă suma de 4.100 de lei de la persoana vătămată, sumă pretinsă anterior pentru facilitarea obţinerii unor fonduri nerambursabile în vederea dezvoltării unei afaceri. În aceeași zi a fost efectuată și o percheziție domiciliară pe raza municipiului Ploiești, la adresa la care aceasta locuieşte fără forme legale, ocazie cu care au fost identificate și ridicate înscrisuri relevante şi medii de stocare a datelor."

Cu această poveste, femeia ar fi reușit să păcălească, într-un interval scurt de timp, cinci persoane dornice să se lanseze în afaceri. "În cauză există indicii că, în cursul lunii curente, ploieșteanca ar fi indus în eroare cinci persoane, pretinzând că este angajată a unui ONG care se ocupă de accesarea fondurilor europene și că le-ar putea facilita accesarea unor fonduri pentru demararea unor afaceri. Aceasta - în condițiile în care proiectul era deja finalizat, iar înscrierea unor noi proiecte era imposibilă. Pentru serviciile promise, le-ar fi solicitat diverse sume de bani, reprezentând un așa-zis comision de mentorat, precum și o taxă pe care ea ar fi urmat să o achite unui expert contabil pentru realizarea unui cash-flow previzionat", spun reprezentanții IJP Prahova.

În acest fel, tânăra a reușit să obțină 28.907 lei și 400 euro.   

Femeia a fost reținută, fiind cercetată pentru înșelăciune în formă continuată. Ulterior, tânăra a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, față de aceasta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Back To Top