Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Autoritățile locale și județene încearcă, pe fondul numărului scăzut de pacienți Covid înregistrat în Prahova, să găsească soluții astfel încât Spitalul Municipal Câmpina să primească, din nou, și bolnavi care nu sunt infectați cu noul coronavirus. Primul pas a fost făcut miercuri, prin redeschiderea policlinicii.

 

Șeful Direcției de Sănătate Publică Prahova, dr. Bogdan Nica, prezent miercuri la Câmpina a explicat câ atât ambulatoriu, cât și spitalul desemnat suport pentru pacienții Covid, au continuat să acorde asistență medicală în toată această perioadă. "Situațiile deosebite au fost rezolvate în Ambulatoriul spitalului și chiar și în spital, inclusiv în această perioadă. Spitalul nu a fost închis niciodată, cu lacătul pe el, cu un singur bolnav. A fost totuși un spital care a funcționat, chiar dacă la o capacitate mult mai mică. Saloanele sunt de 3-5 paturi. În condiții de siguranță, doi pacienți nu puteau fi puși unul lângă altul. Dacă are tuse, are febră, este caz suspect, riști să-l contaminezi și pe celălalt. Iese testul după șase-șapte ore și te trezești că l-ai contaminat și pe celălalt", a explicat dr. Nica.

Potrivit managerului Spitalului Municipal Câmpina, "în perioada stării de urgență și de la începutul stării de alertă, Ambulatoriul a avut peste 4.000 de pacienți, iar Unitatea de Primiri Urgențe a funcționat în permanență, la cort".

Acum, însă, ambulatoriul a fost redeschis complet, evident cu respectarea unor reguli stricte de distanțare socială. Acestea implică realizarea, de exemplu, circuitele unice pentru accesul pacienților. "Am găsit și o soluție mai bună de primire a pacienților, care să nu mai stea afară cât așteaptă să intre la cabinetele medicale. Sunt niște scaune nemarcate în interior, unde pot sta unul, maxim doi pacienți la fiecare cabinet, iar ieșirea se poate face pe la fosta intrare principală, astfel încât să nu se intersecteze cei care intră cu cei care ies”, a explicat primarul Horia Tiseanu.

De asemenea, sunt obligatorii măsurarea temperaturii la intrarea în unitate, purtarea echipamentelor de protecție atât de către personalul medical, cât și de către pacienți, dar și planificarea telefonică a consultațiilor și respectarea acestor programări de către pacienți. Numerele de telefon alocate în acest scop sunt 0244.337.351, 0244.337.352, 0244.337.353, 0244.337.354.

În prezent, eforturile se concentrează, mai departe, pe găsirea soluții care să permită crearea unei linii non-Covid la Spitalul Municipal Câmpina, desemnat, prin ordin de ministru, spital suport pentru bolnavii Covid. În acest scop a avut loc întâlnirea între directorul DSP Prahova, prefectul județului, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, și managerul SMC, dr. Călin Tiu.

„Sunt mulțumit de ceea ce am găsit la Ambulatoriul Câmpina, însă discuția principală din cadrul întâlnirii noastre s-a axat pe deschiderea Spitalului Municipal, un lucru pe care foarte multe persoane îl așteaptă. Însă acest demers este posibil numai în anumite condiții. Cum realizarea a două circuite unice nu este posibilă aici, am încercat ca, împreună cu domnul director de la DSP, domnul manager și domnul primar, să identificăm alte soluții care sper să se concretizeze cât mai curând“, a  declarat prefectul de Prahova, Cristian Ionescu.

"Soluțiile pe care le-am identificat ar fi de degrevare a secției de Obstetrică - Ginecologie, prin găsirea altui spital din Prahova pentru pacientele ginecopate sau gravidele pozitive la Covid, pentru că au fost cazuri foarte puține. Noi ne așteptam la foarte multe, din fericire nu au fost. Atunci, această secție ar putea fi redată, în condiții de distanțare, unor internări non-Covid. De asemenea, ne gândim să avem o sală de operații-tampon. Deocamdată, sala de operații pentru pacienți cu Covid există aici, în spital, dar ne gândim să o ducem la Boli Infecțioase, să fie pregătită fără personal, pentru eventualitatea în care capacitatea celorlalte spitale este depășită să avem, operativ, posibilitatea de a opera un bolnav Covid aici, fără a contamina întreaga secție. Ideea este ca, într-un termen cât mai scurt, pacienții cu boli cronice, patologie chirurgicală sau de Obstetrică-Ginecologie să poată fi tratați într-un circuit non-Covid în acest spital, chiar dacă într-un număr mai redus, tocmai din motivele pe care le-am expus, că nu putem pune cinci bolnavi într-un salon fără a fi testați și fără a lua măsurile de precauție. Aceste măsuri, pe care unii le-au considerat exagerate, dar pe care spitalul le-a aplicat până acum, au dus la lipsa contaminării oricărui bolnav care a sosit aici fără Covid. Iar acesta este un lucru mare, au fost cazuri de contaminare în spitale și clinici mari", a declarat șeful DSP Prahova, dr. Bogdan Nica.

"Și noi ne dorim să tratăm din nou pacienții cu care eram obișnuiți și vom căuta în continuare soluții și sprijin în acest scop. Sunt atât aspectele legate de circuit, cât și cele de personale, dar nu vom face rabat pentru a redeschide spitalul", a adăugat și managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.

Primarul municipiului Câmpina a subliniat că, incluzând și orașul Breaza, Spitalul Municipal se adresează unui număr de 120.000 de prahoveni, din toate localitățile din zona Câmpina.

Back To Top