Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a emis, zilele trecute, o alertă de fraudă cu privire la apariția, în mediul on-line, a unui site care promite furnizarea subiectelor pentru Bacalaureat.

 

"La începutul lunii aprilie, echipa CERT-RO publica o alertă referitoare la folosirea platformelor care permit crearea unui site web gratuit în răspândirea unor atacuri de tip phishing. Atunci, platforma Weebly era abuzată de către atacatori pentru a găzdui astfel de campanii online frauduloase. Recent, un serviciu similar (Yola.com) este folosit în lansarea unei campanii de tip scam ce vizează tinerii utilizatori din România, care urmează să participe la examenul de Bacalaureat. Mai precis, pe un subdomeniu yolasite.com (https://bacalaureat2020.yolasite.com) atacatorii au creat o pagină unde promit furnizarea subiectelor de la Bacalaureat, contra unei sume de bani (100 ron). Textul este într-o limbă română inexactă, fără diacritice și cu greșeli gramaticale: «Buna ziua , mai jos aveti formularul pentru materia la alegere, va rog sa-l completati cu atentie iar dupa achizitie verificati email-ul la un minut».  Pentru efectuarea tranzacției, atacatorii pun la dispoziție două formulare dedicare celor interesați, prin intermediul cărora colectează o serie de date personale și financiare: nume, profil, materia pentru care potențiala victimă dorește subiectele, codul tranzacției de pe Paysafecard sau altă metodă de plată, precum și adresa de e-mail", au explicat specialiștii CERT-RO, după ce au analizat situația, în urma unei sesizări transmise de echipa edupedu.ro.

De altfel, escrocii se folosesc de renumele site-ului edupedu.ro și au apelat și la alte metode pentru a-și face oferta cât mai credibilă. "Atacatorii se folosesc de serviciul Paysafecard, pentru că oferă anonimitate tranzacției și  furnizează coduri pin, în funcție de sumele pre-plătite. Totodată, atacatorii au introdus link-ul către această campanie frauduloasă pe pagina de Wikipedia denumită «Bacalaureatul românesc», pentru a avea mai multă vizibilitate și, desigur, mai mulți «clienți». După completarea datelor necesare, atacatorii răspund de pe o adresă Google de e-mail (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), folosindu-se astfel de reputația site-ului educațional https://www.edupedu.ro, cerând dovada plății și specificarea materiei de care ar fi interesată victima", arată informarea transmisă de CERT-RO.

Pentru examenele naționale sunt pregătite, la fiecare sesiune, mai multe posibile subiecte, din care în dimineața fiecărei probe sunt extrase două variante, din care un de rezervă.

Echipa CERT-RO avertizează că oferta apărută în mediul on-line este "o încercare clară de fraudare a utilizatorilor" și le recomandă tinerilor și părinților să nu apeleze la această variantă.

Foto: cert.ro

Back To Top