Categorie: Actual

Sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Giurgiu, Călărași, Prahova, Ialomița, Bacău, Satu Mare, București și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontiera Giurgiu au descins, luni dimineață, la 41 de adrese, domiciliile unor persoane bănuite de producerea, depozitarea și comercializarea de tutun prelucrat de fumat.

 

Perchezițiile au avut loc  în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Bacău, Prahova, Satu Mare și în municipiul București, în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului Militar București, cu un prejudiciu estimat la un milion de euro.

"Din datele și probele administrate în cauză, au rezultat indicii că o parte dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional specializat în prelucrarea tutunului brut în tutun de fumat, obținut prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire. La grupul în cauză ar fi aderat alte persoane care aveau atribuții de promovare online, primirea comenzilor telefonic și vânzare.

Tutunul ambalat sub diferite mărci cunoscute era comercializat prin rețele de curierat, încasând contravaloarea ramburs", au explicat reprezentanții IGPR.

Pe numele a 22 de persoane au fost emise mandate de aducere, acestea urmând a fi conduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru activități procedurale.

Foto: captură video IGPR

Back To Top