Categorie: Actual

Creşte numărul persoanelor care au fost infectate cu noul coronavirus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Pe listă apar un medic, mai multe asistente şi infirmiere, dar şi patru pacienţi de la o secţie care nu era dedicată cazurilor COVID-19.

 

Conform DSP Prahova, în cazul focarului de la Spitalul Județean din Ploiești, numărul celor infectați a ajuns la 11 persoane. Este vorba despre un medic, patru asistente, două infirmiere și patru pacienți. Măsurile dispuse de unitatea medicală și aprobate de către DSP ca urmare a acestei situații constau în: dezinfecția tuturor spațiilor unde au fost identificate cazurile pozitive, restricționarea deplasării personalului secțiilor Interne I și Diabet și Boli de Nutriție (ambele secții sunt pe același tronson) pe alte secții, sistarea internărilor la Interne I cu dirijarea pacienților către alte spitale care au în structura lor și această specializare.

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, sunt internate 160 de persoane, dintre care 37 sunt suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus. Dintre pacienții confirmați,  în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 13 (opt sunt ventilați mecanic), a mai anunţat Prefectura Prahova într-un comunicat de presă transmis marţi.

Back To Top