Categorie: Actual

Șapte percheziții sunt derulate, miercuri dimineață, pe raza județului Prahova, de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

 

Acțiunile vizează domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale, fiind organizate într-o anchetă privind infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2019 - ianuarie 2020, persoanele bănuite ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce nu aveau la bază operațiuni reale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de  441.781 lei, reprezentând TVA dedusă fără drept. În plus, în aceeași perioadă, reprezentanții societăților cercetate ar fi supus reciclării peste 2.700.000 lei, sumă suspicionată a fi fost reintrodusă în circuitul economic legal, prin achiziția unor bunuri de lux (autoturisme sau imobile), pe numele altor persoane", a anunțat IJP Prahova, precizând că vor fi puse în aplicare cinci mandate de aducere.

La activitate participă și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova, descinderile beneficiind de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Back To Top