Categorie: Actual

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 644 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 33 au decedat, iar 146 au fost declarate vindecate și externate. Faţă de raportarea anterioară, sunt trei decese noi, survenite marţi, la pacienţi cu vârste între 60 şi 83 de ani. Totodată, în secţiile de terapie intensivă sunt la această oră 14 pacienţi, jumătate dintre ei cu probleme severe, ventilaţi mecanic.

 

În privința celor trei decese, raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de DSP Prahova, este vorba despre: un bărbat, în vârstă de 60 de ani, internat pe 07 iulie și decedat în aceeași zi (comorbidități: diabet zaharat insulino-dependent, HTA, obezitate morbidă, dislipidemie), un bărbat, în vârstă de 68 de ani, internat pe 20 iunie și decedat pe 07 iulie (comorbidități: cardiopatie ischemică, HTA, sechele de infarct miocardic acut, neoplasm de colon operat) și o femeie, în vârstă de 83 de ani, beneficiar al căminului de bătrâni de pe raza județului unde, în luna iunie, a fost depistat un focar. Este al șaptea deces înregistrat în rândul persoanelor internate în unitatea medico-socială respectivă și confirmate cu noul coronavirus. Femeia fusese internată pe 25 iunie și a decedat pe 7 iulie (comorbidități: diabet zaharat tip II și boală cardiacă ischemică).

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de terapie intensivă sunt internați 14 pacienți. Şapte dintre aceştia sunt ventilați mecanic, a anunţat Prefectura Prahova, în bilanţul oficial de astăzi.

Conform DSP Prahova, patru dintre cazurile nou confirmate sunt la un punct de lucru al unei societăți comerciale. Reprezentanții unității au comunicat deja DSP că au decis suspendarea activității pentru 14 zile, în vederea dezinfecției spațiului și a prevenirii răspândirii focarului.        

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 07 iulie, au fost efectuate verificări la 31 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 157 au fost legitimate, iar 100 de șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și șase societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 29 de sancțiuni, în valoare de 6100 de lei.

Back To Top