Categorie: Actual

Ministrul Transporturilor a declarat, despre memorandumului încheiat cu BERD, privind autostrada Comarnic - Brașov, că este "o garanție pentru România" că acest proiect se va realiza, Lucian Bode anunțând totodată că sunt șanse mari ca, în decembrie, să fie semnat deja contractul pentru tronsonul reprezentat de centura orașului Comarnic.

 

„Pot să confirm că autostrada Comarnic-Brașov a făcut un pas înainte în a se realiza. În urmă cu câteva zile, Ministerul Transporturilor a semnat un memorandum cu cu BERD. În ceea ce privește Autostrada Ploiești-Brașov vrem să avem asistență tehnică la realizarea documentației, construire procurarea și operarea autostrăzii. Am împărțit în mai multe loturi acest obiectiv. Am constatat că un tronson din această autostradă, varianta ocolitoare Comarnic, 5,2 km, are studiu de fezabilitate realizat în condiții în care putem să scoatem la licitație proiectare și execuție. Credem că undeva la începutul lunii octombrie, până atunci demarăm procedura, în octombrie finalizăm depunerea ofertelor pentru proiect și execuție, 5,5 km, iar la sfârșitul lunii decembrie vom semna contractul, dacă nu vom avea contestații, pentru execuția acestui tronson”, a spus Bode la Digi24.

Tot în octombrie ar putea fi depuse oferte pentru finalizarea studiului de fezabilitate și întocmirea proiectului de execuție în cazul tronsonului Comarnic - Brașov.

 

Foto ilustrație

Back To Top