Categorie: Actual

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, că încă 77 de pacienți din Prahova au fost confirmați cu coronavirus, de la ultima raportare, iar alți 40 au fost retestați pozitiv, în acest interval.

 

Potrivit Prefecturii, la nivelul județului a apărut un nou focar de coronavirus.

"Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2560 de persoane. Dintre acestea, 282 au fost declarate vindecate și externate, iar 100 au decedat, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces raportat a fost în cazul unui bărbat, în vârstă de 58 ani, care avea și o serie de comorbidități.

Conform informațiilor furnizate de DSP Prahova, a fost identificat un nou focar la o societate comercială de pe raza județului. Șapte angajați dintre cei 110 testați au fost confirmați cu noul coronavirus. A fost demarată ancheta epidemiologică, a fost realizată dezinfecția unității, iar contacții direcți au fost carantinați.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 26 de pacienți, dintre care 14 sunt ventilați", a informat Prefectura Prahova.

De la începutul epidemiei și până în prezent, în Prahova au fost efectuate 15.479 de teste, la solicitarea autorităților. La acestea se adaugă alte câteva mii, cerute de angajatori sau de persoane care intenționează să plece în străinătate și cu privire la care, la nivel de județ, nu există o evidență clară.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, DSP a emis, la nivelul județului, 220 de decizii de izolare și 1.529 decizii de carantină, a mai anunțat Prefectura Prahova în cursul zilei de sâmbătă.

Back To Top