Categorie: Actual

Prahova ocupă din nou locul al doile ape ţară privind numărul de cazuri noi de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore, cu 96 de infectări, judeţul fiind depăşit numai de Bucureşti. Astfel s-a ajuns ca de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova să fie confirmate 3.153 de cazuri de COVID-19, dintre care 692 sunt încă active.

 

Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 120 prahoveni au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost în rândul a trei persoane de sex feminin, cu vârstele de 52,54 și 62 de ani, care prezentau comorbidități.

În numărul de persoane nou confirmate intră și 22 de minori și un adult de la un centru de plasament de pe raza județului.

Potrivit ultimelor raportări, în secțiile de terapie intensivă  din spitalele din județ unde sunt tratați bolnavi COVID-19 sunt internați 24 de pacienți, dintre care 16 sunt ventilați.  Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 297 de paturi sunt ocupate. 

Pe acelaşi subiect: 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 439 de decizii de izolare și 2611 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 16701 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual. Au fost efectuate verificări la 1733 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1003 de persoane, 481 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 161 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate. În urma acestor demersuri, au fost aplicate 114 sancțiuni (11 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 101 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020, două pentru fapte de natură economică). Valoarea totală a amenzilor a fost de 5900 lei.

Back To Top