Categorie: Actual

Prahova a ajuns, luni, la aproape 750 de cazuri active, după ce 91 de persoane au fost testate pozitiv, numai în ultimele 24 de ore. În județ au apărut peste 12% din totalul cazurilor noi confirmate de la ultima raportare, la nivel național.

 

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 3.244 de persoane, dintre care 747 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore, au mai fost raportate două decese (o persoană de sex feminin -75 de ani și o persoană de sex masculin -70 de ani, cu comorbidități). Prin urmare, numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 122", au transmis, luni, reprezentanții Prefecturii Prahova.

Din păcate, au venit noi confirmări și în urma testărilor efectuate în centrul de plasament devenit focar, în weekend. "În data de 16 august au mai venit cinci rezultate pozitive (patru în rândul personalului și unul al unui minor beneficiar). Copilul a fost evaluat la Spitalul Municipal Câmpina. În total, numărul infectărilor de aici este de 28 (23 de minori și cinci adulți, angajați ai centrului). Șapte dintre copii au rămas izolați în spital, iar ceilalți 16 sunt în izolare la l de plasament, fiind monitorizați zilnic de către un medic pediatru", a mai informat Prefectura Prahova.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ sunt internați, la acest moment, 27 de pacienți, din care 17 sunt ventilați mecanic.

Numărul persoanelor infectate cu Covid internate în Prahova este de 300, la acest moment. Pentru acești pacienți, spitalele din județ au la dispoziție 328 de locuri.

Back To Top