Categorie: Actual
Într-o conferinţă de presă încheiată acum puţin timp, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va retrage proiectul Legii Sănătăţii, din cauza a ceea ce, în opinia sa, au reprezentat manipulările publice care au compromis dezbaterea acestuia.

Iată câteva dintre declaraţiile preşedintelui:

- Ce mai mare minciună promovată continuu e legată de SMURD. Continuă minciuna cu privatizarea SMURD. Împotriva a ceea ce scrie în proiect, se continuă manipularea.

- În acest moment, privaţii se înfruptă mai mult ca oricând din banii publici.

- Eu cred că o lege a sănătăţii trebuie să creeze condiţii ca şi mediul rural să fie asistat medical.

- Corupţia din sistemul de stat funcţionează din plin, iar românii nu sunt egali ca şanse în sistemul actual.

- Dincolo de a comenta ceea ce se dezbate fals în spaţiul public, vreau să vă mai dau o cifră. În 2005, cheltuielile României cu Sănătatea au fost de 10,9 miliarde de lei. În 2011, cheltuielile au fost de 24,3 miliarde de lei. Creşterea bugetului a fost de 223%.

- Avem o creştere destul de accelerată a susţinerii bugetului de stat, ce ne obligă să observăm că se prefigurează două mari probleme de deficit: cel de la pensii şi cel de la sistemul de Sănătate, care este însă suportabil deocamdată.

- La fondul de pensii nu avem ce să facem, decât să împrumutăm să achităm deficitul sau să luăm bani din alte părţi, dar la Sănătate, avem soluţii, prin implicarea sectorului privat. Nici eu nu sunt liniştit ştiind unele apucături, nu ale companiilor private, ci apucături neaoşe.

- Înţeleg că nici publicul nu o vrea. Cer public primului ministru retragerea proiectului. Am discutat cu el, dar o fac eu pentru că aici s-a făcut propunerea şi s-au dedicat găsirii soluţiilor.

- Înţeleg că foarte mulţi sunt mulţumiţi cu actualul sistem medical.


Back To Top