Categorie: Actual

Un cod galben va fi valabil, în următoarele două zile, în majoritatea regiunilor, iar pentru zona montană, centrul țării și județele din Moldova a fost emis chiar cod portocaliu, valabil luni după-amiază.

 

Atenționarea cod galben, instituită pentru sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și pentru zonele de munte, anunță, până marți, la ora 23.00, perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, avertizează ANM.

De asemenea, până luni, la ora 23.00, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp. Pentru zonele amintite a fost emis cod portocaliu de instabilitate atmosferică.

Back To Top