Categorie: Actual

Cele mai noi informații furnizate de autoritățile din județ și Grupul de Comunicare Strategic indică un număr mai mic de infectări, pentru ultimele 24 de ore, dar acesta poate fi pus pe seama unei rate mici de testare în zilele de weekend. Chiar și așa, situația este din ce în ce mai gravă în spitalele din județ, unde sunt ocupate aproape toate paturile pentru pacienții Covid, iar la Terapie Intensivă nu mai este niciun loc liber.

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, luni, că în județ au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 63 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, în timp ce 19 persoane au fost retestate pozitiv.  În același interval, patru prahoveni infectați s-au stins din viață.

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 3.781 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 915 sunt raportate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 132 de prahoveni au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost în cazul a trei persoane de sex feminin (50, 69 și 78 de ani) și a uneia de sex masculin (71 ani).

Cele 63 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani - 1

19 ani -29 ani - 5

30 ani -39 ani - 11

40 ani -49 ani - 24

50ani -59 ani - 18

60 ani -69 ani - 3

70 ani -79 ani - 0

Peste 80 de ani- 1", au detaliat reprezentanții Prefecturii Prahova, în bilanțul de luni.

Autoritățile au actualizat și situația focarelor din județ: "În continuarea informării privind focarul de la centrul medico-social destinat îngrijirii persoanelor adulte, din Băicoi, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția  Copilului Prahova, numărul total al infectărilor a ajuns la 25, ultimele trei rezultate pozitive raportate fiind în rândul personalului angajat, iar celelalte 22 sunt ale beneficiarilor aflați în unitatea amintită.

Conform DSP Prahova, în prezent, 11 focare sunt declarate active, cu un total de 204 persoane. Dintre acestea, patru sunt la agenți economici, 2 în instituții publice, patru la centre medico-sociale (dintre care două sunt private, două în sub ordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului) și unul la un centru de plasament minori, tot din subordinea DGASPC Prahova."

Din datele oficiale la acest moment, secțiile din județ pentru pacienții Covid sunt aproape pline, iar la Terapie Intensivă nu mai este niciun loc disponibil, în condițiile în care și unitatea mobilă cu 12 locuri, de la SJU Ploiești, a devenit indisponibilă, ca urmare a unei defecțiuni la sistemul de climatizare. Pacienții aflați aici au fost repartizați deja în alte secții din județ, iar unul a fost transferat la Sf. Gheorghe. "Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 310 paturi sunt ocupate. Dintre acestea, toate locurile ATI sunt ocupate", a mai transmis, luni Prefectura Prahova.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 724 de decizii de izolare și 3.420 de decizii de carantină.

Potrivit aceleiași surse, până în prezent au fost efectuate, în județ, 18.598 de teste, la care se adaugă cele realizate la cerere.

Back To Top