Categorie: Actual

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi două avertizări de vreme rea, un cod galben intrat în vigoare de la ora 10.00 şi unul portocaliu, care începe la 13.00. Ambele durează, potrivit meteorologilor, până în această noapte, la ora 23.00. Sunt aşteptate precipitaţii abundente şi vânt puternic. Vestea bună, pentru prahoveni, este că mai bine de două treimi din teritoriul judeţului scapă, în teorie cel puţin, de probleme.

 

Cod galben: Interval de valabilitate: 25 august, ora 10:00 – 25 august, ora 23:00; Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată; ; În intervalul menționat, în sud-vestul, sudul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Cod portocaliu: Interval de valabilitate: 25 august, ora 13:00 – 25 august, ora 23:00; Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate, intensificări puternice ale vântului; În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, local în Oltenia și vestul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

Back To Top