Categorie: Actual

Prahova continuă să raporteze un număr relativ mic de cazuri confirmate în 24 de ore, 57, la care se adaugă 22 de pacienți retestați pozitiv. Este a doua zi la rând când în județ nu se înregistrează niciun deces asociat Covid.

 

Cele 57 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani - 2 (VEZI DETALII)

19 ani -29 ani - 5

30 ani -39 ani - 7

40 ani -49 ani - 13

50 ani -59 ani - 6

60 ani -69 ani -11

70 ani -79 ani -9

Peste 80 de ani- 4

Conform raportărilor DSP, de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4.287 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 141 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

"În prezent, la nivelul județului Prahova, mai sunt active opt focare. Dintre acestea, trei sunt în centre pentru îngrijirea persoanelor adulte (două în subordinea DGASPC) din Breaza, Băicoi și Urlați, unul la un centru de plasament (din subordinea DGASPC) din Vălenii de Munte, unul în cadrul unui departament al unei instituții publice din Ploiești, unul într-o unitate sanitară privată din Boldești-Scăeni și două la agenți economici din Câmpina", a mai informat Prefectura.

DIn bilanțul prezentat marți reiese că, față de ziua precedentă, a crescut din gradul de ocupare a locurilor din spitale rezervate pacienților Covid. "Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 295 de paturi sunt ocupate. La ATI, 19 locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este, în continuare, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice".

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1038 de decizii de izolare și 4.030 de decizii de carantină.

Back To Top