Categorie: Actual

Spitalul Municipal Câmpina, care este unitate suport pentru pacienții Covid, a informat autoritățile județene că va funcţiona în următoarele zile fără medic la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU).

 

"Din cauza detaşării către UPU a doi medici din cadrul CPU Câmpina, Spitalul Municipal Câmpina va funcţiona fără medic în serviciu de urgenţă în zilele de 31 august 2020, 1, 2, 3, 4, 7, 8, septembrie 2020 program de zi şi în data de 3 septembrie 2020 24 de ore. În acest context, vă solicităm ca în intervalele menţionate urgenţele să fie preluate de Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Ploieşti", se arată în documentul citat de Agerpres și transmis  conducerea unității sanitare către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică, Prefectura Prahova şi Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

Normativul SMC prevede 10 medici la Camera de primiri Urgențe, dar spitalul are doar șase, din care unul în concedu medical și alți doi detașați la Ploiești, până pe 26 septembrie. Numai că, potrivit unui mesaj al medicilor de la UPU Ploiești, aceștia sunt în concediu pentru încă o săptămână, deci deocamdată nu le sunt de ajutor. Între timp, la Câmpina, cu numai trei medici, nu mai pot fi asigurate turele de zi.

"Spitalul nostru este spital de urgenţă, unic într-un judeţ cu aproape 800.000 de locuitori. Asigurăm tratamentul specific şi gestionarea a 2/3 din pacienţii COVID. Bucureştiul şi Ilfov au aproape două milioane de locuitori şi sunt deservite sanitar de aproape 50 de unităţi sanitare de stat şi private, din care 11 spitale clinice universitare. Prin modul în care este gestionată activitatea medicală a unităţilor medicale din judeţul Prahova, riscăm ca totul să se blocheze prin non-combatul unora din spitale", se arată într-un mesaj al medicilor de la UPU Ploieşti, citat de Agerpres.

Back To Top