Categorie: Actual

CNAIR încearcă să atragă fonduri europene, deocamdată pentru realizarea documentației aferente unor obiective prin care se dorește creșterea capacității de circulație pe DN 1, în zona Valea Prahovei.

 

Aplicația de finanțare se referă la atragerea de fonduri pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectelor tehnice în vederea amenajării mai multor pasaje pietonale și rutiere pe DN 1, între Comarnic și Predeal. "Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a elaborat și depus aplicația de finanțare pentru proiectul «Măsuri de sporire a capacităţii de circulaţie pe DN 1 - Valea Prahovei, sectorul de drum Comarnic - Predeal» în vederea obţinerii de finanţare nerambursabilă alocată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este de a spori eficiența economică a reţelei de transport din România şi de a aduce îmbunătăţiri în ceea ce priveşte viteza de călătorie între Comarnic şi Predeal, prin descongestionarea traficului pe ruta existentă (DN 1), îmbunătăţind astfel şi conectivitatea la nivel regional. Prezentul proiect are în vedere elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie pentru 6 obiective de investiţie aflate de-a lungul drumului naţional DN 1 – Valea Prahovei în zona Comarnic – Predeal", au anunțat reprezentanții CNAIR.

Valoarea totală a  proiectului este de 3.686.797,35 lei, intenția fiind ca acesta să fie finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Dezvoltare Regională - 3.119.365,91lei, 15% contribuția proprie - 467.904,87 lei, restul de 567.431,44 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Cele șase obiective vizate sunt:

1 - Amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran – Piaţa Centrală din Comarnic intersecţie DN 1 cu str. Ghioșești şi amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran Primăria Comarnic;

2 - Amenajare pasaj pietonal subteran / suprateran – intersecţie DN 1 cu Str. Crinului (Poiana Ţapului), Str.Telecabinei (Buşteni) şi Str. Panduri (Predeal);

3 - Realizare pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu Str. Prahovei (Azuga);

4 - Realizare pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu DN 73A (Predeal) – Obiectivul 4;

5 - Realizare pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Republicii (Sinaia Sud);

6 - Realizare Pasaj rutier la intersecţia DN 1 cu Bulevardul Ferdinand (Sinaia Nord).

Back To Top