Categorie: Actual

Pe baza statisticilor privind rata de infectare cu COVID-19, autorităţile urmează să decidă cum se vor derula cursurile în fiecare unitate de învăţământ, propunerea în cazul judeţului Prahova fiind ca 415 unităţi să fie incluse în scenariul verde, cel care presupune prezenţa fizică a copiilor în clase, 223 în cel galben, care presupune decalări de program şi ceva restricţii în plus, şi 9 în cel roşu, care înseamnă cursuri de acasă.

 

Până la o decizie oficială votată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Prefectura Prahova a anunţat miercuri după-amiază că unităţile propuse pentru scenariul roşu sunt Şcoala Gimnazială Talea, Grădinița cu P.N. Talea, Școala Postliceală Fortuna Ploieşti, Şcoala Postliceală FEG Ploieşti, Şcoala Postliceală Sanitară Sf. Vasile Ploieşti, Şcoala Profesională Starchiojd, Grădinița cu P.N. Gârbeasca, Grădinița cu P.N. Starchiojd şi Grădinița cu P.N. Valea Anei.

În cele mai multe dintre cazuri este vorba despre şcoli sai grădiniţe aflate în sate unde rata de infectare cu COVID-19 e considerată foarte mare, iar autorităţile vor să evite formarea grupurilor mari. Există câteva excepţii, în cazul unităţilor din Ploieşti, care apar aici pentru că au profil sanitar, iar activitatea didactică presupune prezenţa în spitale, ceea ce, în momentul de faţă, nu se poate.

Autorităţile au mai precizat că vor transmite după şedinţa CJSU o listă finală şi cu unităţile de învăţământ incluse în celelalte două categorii.

Până atunci, vă amintim cum se traduce fiecare scenariu în parte, conform explicaţiilor oficiale transmise la începutul săptămânii de Ministerul Educaţiei:
- Scenariul 1: participarea zilnică (față-n față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;
- Scenariul 2: participarea zilnică (față-n față)) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; 
- Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Back To Top