Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

O hotărâre adoptată de Guvernul României, la propunerea Ministerului Sănătății, instituie măsura izolării la domiciliu, aplicată în pandemie în cazul persoanelor infectate cu Sars-CoV-2 și contacților direcți, și pacienților diagnosticați cu alte boli infectocontagioase.

 

Ministerul Sănătății a explicat că este vorba despre boli care "necesită identificare rapidă, declarare și instituire de măsuri imediate în scopul limitării extinderii bolii în populația generală." Potrivit proiectului lansat în consultare publică în august, măsura se va institui pentru pacienții cu poliomielita, difteria, rujeola, pertussis, febra tifoidă, febra paratifoidă, boala meningococică (MCSE), tuberculoza pulmonară cu microscopie pozitivă, antrax pulmonar, rabia umană, holera, pesta, variola / varioloidul, gripa umană cauzată de un nou tip de virus gripal, cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă, febra hemoragică Lassa, ebola, febra hemoragică Marburg, febra hemoragică Crimeea Congo, febra galbenă, nipah, SARS, MersCov, SarsCov2 sau boală cauzată de un agent patogen infecțios necunoscut /emergent

Guvernul României a adoptat hotărârea privind aprobarea Listei bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locaţia declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare sau în locaţii alternative ataşate acestora.

"Documentul stabilește lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliul acestora, la locaţia declarată de acestea sau, după caz, în unităţi sanitare sau în locaţii alternative ataşate acestora. În această listă a fost introdus și  SARS-CoV-2. Același act normativ stabilește și unitățile sanitare de bază în care se pot trata persoanele bolnave cu afecțiunile prevăzute în lista bolilor infectocontagioase", spun oficialii din MS.

De asemenea, "având în vedere faptul că bolile infectocontagioase sunt tratate în primul rând în spitalele și secțiile de boli infecțioase de pe teritoriul țării, lista unităților sanitare de bază în care persoanele bolnave vor fi izolate în scopul evaluării clinico-biologice și acordării serviciilor medicale necesare cuprinde în primul rând aceste tipuri de unități sanitare.

Unitățile sanitare de bază sunt reprezentate de unități spitalicești ce au capacitatea tehnică, logistică și dispun de resursa umană calificată spre a putea trata bolile infectocontagioase ce impun izolarea persoanelor pentru tratament de specialitate și pentru prevenirea contagiunii. În funcție de capabilitățile acestor unități spitalicești, de fazele evolutive și de extinderea unei epidemii sau pandemii, sunt spitale de Faza I și de Faza II. Unitățile sanitare de bază vor interna pacienţii suspecți sau confirmați pentru una din afecțiunile prevăzute în anexa 1 şi vor asigura tratamentul formelor de boală medii, severe şi critice. Spitalele de faza I sunt reprezentate de spitalele clinice de boli infecţioase", mai informează MS.

Potrivit noilor reglementări, în situația în care spitalele clinice de boli infecţioase de Faza I sunt depăşite din punctul de vedere al numărului de pacienţi internaţi, precum și în funcție de specificul afecțiunii, pacienţi cu forme uşoare, medii, severe şi critice se vor trata în unități sanitare care deţin compartiment/secţie ATI, cu capacitate de ventilaţie mecanica și care se bazează pe sistemul pavilionar disponibil în majoritatea spitalelor/secțiilor județene de boli infecţioase sau spitalelor/sectiilor judetene de pneumoftiziologie, care reprezintă Spitalele de Faza II. Reţeaua de spitale şi unităţi sanitare ce asigura suportul pentru spitalele de Faza I şi Faza II, numite și spitale suport, precum și nominalizarea acestora, se stabilește la nivel local, printr-un protocol de colaborare sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă si cuprinde următoarele tipuri de unități sanitare:

a) spitalele județene sau municipale de urgenţă, care pot asigura asistenţa medicală pentru celelalte urgenţe medico-chirurgicale.

b) spitalele municipale sau orăşeneşti, preponderent cele cu secţii de boli infecţioase sau pneumologie, precum şi spitalele din alte reţele decât ale Ministerului Sănătăţii (Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerul Apărării Naţionale, unităţi sanitare private).

În funcţie de evoluţia numărului de cazuri, în categoria spitalelor de Faza I, Faza II sau suport pot fi incluse şi alte spitale, prin hotărâre de guvern, a precizat Ministerul Sănătății.

În Prahova, pe lista spitalelor propuse de Ministerul Sănătății se regăsesc, pe lângă Spitalul județean, respectiv  spitalele clinice de urgență cu secții de boli infecțioase, și Spitalul de Pneumoftiziologie Florești - Secția de pneumologie II - pneumologie cronici, Spitalul de boli pulmonare Breaza - Secție pneumologie, compartiment adulți.

Sursa foto: indiscret.ro

Back To Top