Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual
invatamant_gimnaziuProblemele în familie și lipsurile materiale sunt printre cele mai frecvente cauze ale abandonului școlar în mediul rural. Aceasta este principala concluzie a Studiului-diagnostic privind situația abandonului școlar si părăsirea timpurie a școlii în mediul rural, cercetare calitativă realizată în 42 de comunități rurale în care abandonul școlar are o incidență ridicată, selectate din județele: Brăila, Buzău, Călărași, Harghita, Neamț, Prahova și Suceava.

Studiul a fost elaborat în cadrul proiectului Parte de Carte, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și derulat de Fundația Soros România.
Apartenenta la o familie dezorganizată, lipsa de educație a părinților, neglijența acestora, lipsa unui loc de munca sau consumul excesiv de alcool sunt dificultăți din familie cu impact important asupra parcursului școlar al unui copil. Conform studiului, copiii proveniți din astfel de medii tind sa urmeze modelele oferite de părinți si concepțiile acestora, conform cărora educația nu este o prioritate iar frecventarea scolii nu sporește șansele unui viitor mai bun.

Sărăcia este o alta cauza pentru abandonul școlar. Acest factor actioneaza in doua sensuri: fie copiii nu se pot prezenta la școala din cauza neputinței părinților de a le cumpăra haine, rechizite sau pentru a plăti transportul, fie sunt nevoiți să contribuie la întreținerea familiei, ceea ce nu le mai permite să aloce timp învățăturii.

În cazul familiilor cu mulți copii, adeseori frații mai mari sunt nevoiți să aibă grijă de cei mai mici sau să se ocupe de gospodărie, în timp ce părinții muncesc. Fetele sunt cele care renunță mai des la școală din acest motiv.
Conform interviurilor realizate în cadrul cercetării, o cauza a abandonului școlar întâlnită mai ales în rândul copiilor romi este faptul că aceștia nu stăpânesc foarte bine limba română. Atunci când copiii sunt înscriși în sistemul de învățământ direct în clasa a I-a, ei întâmpină dificultăți majore de adaptare la viața școlară și, adeseori, părăsesc timpuriu sistemul de învățământ, odată ce au învățat să scrie și să citească.
O situație aparte relevata de către cercetarea noastră o reprezintă copiii cu cerințe educative speciale, pentru care fie nu există în școala resursele materiale sau umane necesare educării lor, fie părinții nu doresc obținerea unui certificat medical care sa ateste faptul ca acestia au cerințe educative speciale, considerându-l stigmatizant si, astfel, nu exista conditiile formale pentru adaptarea curriculum-ului sau pentru crearea serviciilor de care ar avea nevoie acesti copii.
Alte cauze ale abandonului școlar identificate in cadrul studiului sunt lipsa comunicarii dintre părinți și cadrele didactice sau dintre părinți și copii, plecarea părinților în străinătate și lăsarea copiilor în grija unor persoane cu mai putina autoritate (bunici sau vecini) sau influența negativă a anturajului tinerilor.

Proiectul Parte de Carte se derulează în perioada mai 2011-aprilie 2014 și are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar în mediul rural prin dezvoltarea unor servicii socio-educative integrate și prin implicarea membrilor comunităților în menținerea în sistemul de educație a elevilor aflați în risc de a părăsi școala.
Back To Top