Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată alături de şefa Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, că aproape 60 de medici şi circa 200 de asistenţi medicali au fost infectaţi cu noul coronavirus de când a început pandemia. Nica susţine că, adăugând şi infirmieri, brancardieri şi personal tehnic şi administrativ, se ajunge la aproape 400 de persoane şi că soluţiile ţin de introducerea testelor rapide şi de suplimentarea numărului de cadre prin detaşări temporare.

 

"Astăzi, când vorbim, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au fost sau sunt 59 de medici care s-au infectat, 198 de asistenţi medicali, 92 de infirmiere/îngrijitoare, 22 de brancardieri şi personal tehnic-administrativ - 25. Dintr-un total de 2.650 de oameni angajaţi. Vă daţi seama, faptul că sunt 59 de medici care în decursul timpului s-au îmbolnăvit a însemnat o presiune foarte mare pe ceilalţi colegi. La un moment dat, la o secţie, din şapte medici, patru erau izolaţi, cu COVID, şi unul carantinat, contact. Vă daţi seama cum a funcţionat secţia, volumul de muncă pe medic a devenit infernal. Ceea ce este interesant este că marea majoritate nu s-au infectat în secţiile COVID, ci în cele non-COVID", a declarat Bogdan Nica, explicând că introducerea testelor rapide antigen a calmat în mare măsură spiritele. Managerul celui mai mare spital din Prahova a declarat că aceste teste sunt făcute pentru toţi pacienţii care se prezintă la unitatea medicală, dar şi pentru salariaţi, periodic.

Directorul Spitalului Judeţean a mai precizat că, în perioade de aproximativ o lună de când a preluat funcţia, au avut loc intervenţii substanţiale pentru lucrări, atât la sediul din strada Găgeni cât şi la secţiile exterioare, de la înlocuirea reţelelor de oxigen şi până la deblocarea lucrărilor de reabilitare la ATI, plus dotări, Bogdan Nica apreciind că "spitalul este foarte pregătit" şi că, în viziunea lui, singura problemă nerezolvată e legată de comunicarea cu aparţinătorii. El a făcut apel, în acest context, la voluntari sau asociaţii non-guvernamentale, pentru asigurarea unor persoane care să se intereseze de starea pacienţilor şi să informeze periodic rudele, telefonic. El a mai precizat şi că 25 de studenţi au fost deja detaşaţi, prin decizia şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dar c-ar prefera să-i folosească pe aceştia pe partea de activitate medicală propriu-zisă, mai ales în contextul deficitului, şi să lase voluntarii nespecializaţi să se ocupe de păstrarea relaţiei cu aparţinătorii.

"Doctorul Arafat a semnat un ordin şi vin 25 de studenţi - de ani mari, 5 şi 6, voluntari - care vor sprijini, şi la foile de observaţii, şi la monitorizarea pacienţilor, atât la terapie intensivă cât şi la Unitatea de Primiri Urgenţe şi pe secţia COVID. Dar aş prefera ca voluntarii care vor discuta cu familiile să fie personal non-medical, ca să folosim studenţii pe posturi de asistenţi, medici de toate specialităţile pentru COVID, iar alte persoane, care să primească o instruire foarte rapidă, să se ocupe de relaţia cu pacienţii. 25 de studenţi vin în următoarele zile să sprijine activitatea la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Am mai solicitat astăzi, prin DSP, pentru că sunt rezidenţii de ATI care au dus greul în «TIR» şi pe secţie, să îi înlocuiască şi să ne dea minimum opt. Vreau să reduc presiunea pe medicii anestezişti, pentru că, începând operaţiile la pacienţii COVID, va trebui să mărim capacitatea secţiei şi atunci şase oameni nu mai fac faţă. Şase plus opt ar face faţă pentru o perioadă de timp, în speranţa că măsurile care s-au luat în ultima perioadă de către Guvern şi conştientizarea populaţiei vor face să ajungem într-un platou", a mai afirmat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Back To Top