Categorie: Actual

Meteorologii au emis o nouă atenționare meteo care vizează în special sudul, centrul și estul țării.

 

Potrivit informării ANM, de joi, ora 18.00, pentru 24 de ore, „temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi și în centrul țării și mixte la munte. Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova și în zona montană vor mai fi depuneri de polei. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40...50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70...80 km/h”.

În același interval orar se vor afla sub avertizare cod galben județele Alba, Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Vâlcea și Vrancea.

“În nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80...90 km/h și temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității”, precizează mesajul transmis de ANM.

Back To Top