Categorie: Actual

Ploile abundente din ultimele zile au creat probleme mari la marginea municipiului Ploieşti, unde râul Teleajen s-a umflat şi a rupt un mal de gabioane care protejează fosta rampă de gunoaie, ecologizată acum câţiva ani printr-un proiect european. Autorităţile intervin de urgenţă cu saci de nisip pentru protejarea malului. În cel mai pesimist scenariu, dacă problemele ar continua, s-ar putea ajunge ca râul să rupă drumul de acces din acea zonă şi să înceapă să angreneze deşeurile rămase.

Este o mobilizare masivă a autorităţilor, la faţa locului fiind, încă de sâmbătă noapte, zeci de pompieri ai ISU Prahova şi jandarmi, alături de subprefectul George Brezoi, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, viceprimarul Dan Nicodim şi reprezentanţi de la Apele Române, Rosal, Regia Autonomă de Servicii Publice sau SGU.

Pe acelaşi subiect: 

În zonă au mai existat probleme similare încă de la câteva luni după finalizarea proiectului european de ecologizare a fostei gropi de gunoi, derulat de Consiliul Judeţean. Conducerea CJ Prahova a comandat atunci realizarea unui zid de gabioane pe tronsonul respectiv. Sâmbătă, din cauza ploilor, râul a ieşit din matcă şi a afectat o porţiune din acel zid. Primăria şi Rosal au pus la dispoziţie circa 650 de saci de nisip, iar situaţia părea să se stabilizeze. Duminică dimineaţă, a apărut o nouă problemă, la câţiva metri în aval, unde apa a "măturat" cu totul gabioanele şi a rupt o parte din mal, cu tot cu un drum de acces care trecea prin zonă, la baza "dealului" din deşeuri acoperit cu vegetaţie. Dacă eroziunea continuă, e posibil ca drumul respectiv să fie compromis total, iar apa să înceapă să angreneze o parte din acele deşeuri, aşa că autorităţile au solicitat efective suplimentare. În jurul prânzului, în zonă a ajuns şi un camion cu militari, iar Rosal a adus mai multe transporturi suplimentare de saci cu nisip, încărcaţi din stocurile pentru deszăpezirea străzilor, ajungându-se la un total de vreo 3.000 la o primă numărătoare.

Pe acelaşi subiect: 

"Atenţionarea hidrologică, cod portocaliu pe râul Teleajen şi afluenţii acestuia s-a concretizat prin afectarea a peste 30 metri liniari din digul de gabioane, punând în pericol terasamentul fostului depozit de deșeuri municipale aflat la ieșire din Ploiesti, cu acces rutier din DN 1A. La nivelul județului a fost activată grupa operativă si au fost dispuse masuri de mobilizare imediată a forțelor si mijloacelor de intervenție. La fața locului vor fi mobilizați peste 40 de pompieri militari care vor acționa pentru realizarea unui dig de protecție, cu ajutorul unor saci de nisip. Pompierii prahoveni sunt la datorie si acționează în sprijinul populației", anunţa, sâmbătă seară, Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova. Duminică, aceasta a precizat că "peste 40 de pompieri militari vor continua misiunea pentru consolidarea digului din dreptul fostei rampe de gunoi".

(Foto: ISU Prahova)

Back To Top