Categorie: Actual

Lumea medicală din Prahova este din nou în doliu. Doi medici apreciați din Câmpina s-au stins din viață, la doar câteva zile distanță. Amândoi erau infectați și Covid și, din nefericire, au dezvoltat o formă gravă a bolii.

 

Federația “Solidaritatea Sanitară” a anunțat, joi, tragica dispariție a medicilor Alexandrina și Octavian Ionete, specialiști în imagistică și radoiologie. Întreaga lor familie s-a infectat cu Covid, dar cei doi au dezvoltat o formă gravă a bolii.

“O tragedie ce ilustrează dramele și riscurile la care sunt supuse familiile salariaților din sănătate implicați în lupta cu această epidemie.

Medicii Alexandrina și Octavian Ionete s-au infectat cu coronavirus, au fost internați ambii la  Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina, au luptat pentru viața lor, dar în cele din urmă, din nefericire, au pierdut această luptă.

Medic primar în Laboratorul de radiologie și imagistică medicală a Spitalului Municipal Câmpina, Alexandrina Ionete, care a împlinit 68 de ani cu o zi înainte de deces, a ales să nu se pensioneze  și a continuat să lucreze în această perioadă dificilă punând în slujba luptei împotriva epidemiei, profesionalismul și cunoștințele sale. Exigentă și strictă în privința măsurilor de sănătate și protecție împotriva coronavirusului, din păcate, totuși ea s-a infectat cu Sars-Cov-2 și mai grav întreaga familie: soțul, cei doi băieți , nepotul și nora care e și însărcinată.

Soțul, Octavian Ionete, 70 ani, se pensionase din sistemul sanitar, fost medic radiolog și șef de secție al Laboratorului de Radiologie al Spitalului Municipal Campina a decedat pe 13 decembrie 2020, cu doar trei zile înaintea soției.

Pentru profesionalismul de excepție, pentru asumarea riscului și dăruirea până la sacrificiul suprem, dr. Alexandrina Ionete va ocupa totdeauna un loc special în Panteonul Eroilor din Sănătate.

Veșnică recunoștință și condoleanțe familiei îndurerate!”, au transmis reprezentanții Federației.

Dumnezeu să-i odihnească!

Back To Top