Categorie: Actual

Conducerea Primăriei Ploieşti ia în calcul, din cauza pandemiei şi restricţiilor specifice, renunţarea la spectacolul pirotehnic programat în mod obişnuit în noaptea trecerii dintre ani. Chiar dacă n-au avut parte din de târg de Crăciun, ploieştenii ar putea avea totuşi parte de o surpriză, autorităţile anunţând că, în spiritul sărbătorului, vor fi organizate mai multe concerte de colinde prin cartiere.

 

Primarul Andrei Volosevici a anunţat că se doreşte crearea a ceea ce, practic, ar putea fi considerat o caravană de colinde, pe modelul aplicat de Filarmonica Ploieşti, care a transformat un TIR în spaţiu de concerte şi a plimbat muzicienii prin oraş (foto). Declaraţia a fost făcută joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Primăriei, ca răspuns la o întrebare privind evenimentele programate la finalul acestui an. "La nivel teoretic, nu prea ar putea să fie artificii, dar voi avea o discuţie la sfârşit de săptămână sau începutul săptămânii viitoare. Puţin probabil că vor fi. În schimb, ce încercăm să punem în practică este să aducem măcar o bucurie în cartiere, de exemplu prin diverse mijloace de transport, însemnând un TIR sau maşini mai mici, în genul a ce s-a făcut la Filarmonică, prin care să se cânte colinde, să le lăsăm în zonele respective, dar în acelaşi timp să îndeplinim şi condiţiile legale. Vedem în ce măsură putem să punem în practică. Prioritatea este să fim în siguranţă, să ne protejăm, să nu ne îmbolnăvim şi să păstrăm tot ce înseamnă măsuri de protecţie, dar trebuie să aducem şi un pic de bucurie în oraşul acesta, pe lângă iluminatul ornamental. Cam asta este logica noastră, probabil undeva pe 22 vom putea să vă anunţăm decizia", a declarat Andrei Volosevici.

În privinţa artificiilor, încă nu s-a luat o decizie finală, variantele fiind fie renunţarea totală, fie împărţirea spectacolelor pirotehnice în mai multe cartiere, astfel încât un număr cât mai mare de ploieşteni să se poată bucura de ele, de la geam, în condiţiile în care, dacă se menţin restricţiile actuale, oamenii vor fi nevoiţi să intre în case la ora 23.00.

Back To Top