Categorie: Actual

Compania germană BioNTech, care a dezvoltat împreună cu Pfizer primul vaccin anti-Covid-19 omologat în Uniunea Europeană, a avertizat că este posibil ca imunizarea în UE să fie perturbată de apariţia unor goluri în stoc până ce alte vaccinuri vor fi aprobate.

 

Întârzierile au surprins Germania, unde anumite regiuni au fost nevoite să închidă temporar centrele de vaccinare la câteva zile după startul campaniei (27 decembrie), scrie News.ro.

BioNTech lucrează cu Pfizer pentru suplimentarea producţiei de vaccin.

„Momentan, nu arată bine - apare un gol pentru că nu există alte vaccinuri aprobate şi trebuie să acoperim acest gol cu propriul nostru vaccin”, a spus Uğur Şahin, CEO BioNTech, într-un interviu acordat Spiegel, scrie The Guardian citat de News.ro.

Este aşteptat ca, pe 6 ianuarie, vaccinul dezvoltat de compania americană Moderna să fie aprobat de European Medicines Agency (EMA).

Şahin a spus că vaccinul Pfizer, pentru care este folosit RNA mesager, ar trebui să fie eficient în cazul noii variante de coronavirus care pare a fi mai contagioasă, iar în prezent se fac teste în acest sens.

Back To Top