Categorie: Actual

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că de luni, 4 ianuarie, vor începe activitatea de vaccinare 90% dintre cele 370 de centre de vaccinare din România.

 

Potrivit medicului, țara noastră ar trebui să ajungă, de mâine, la 20.000 de persoane vaccinate pe zi. La finalul celei de-a șaptea zi a campaniei, autoritățile au anunțat că au fost vaccinate, în 24 de ore, 1.586 de persoane. Recordul a fost stabilit pe 31 decembrie, când 4.623 de cadre medicale au fost vaccinate, în 24 de ore.

„Trebuie menţionat că astăzi avem 13.200 de persoane vaccinate şi - încă un lucru foarte important - activitatea de vaccinare a fost începută într-un număr relativ mic de centre de vaccinare. Sunt circa 47 de centre de vaccinare care au avut activitate în aceste zile, începând cu acele 10 centre medicale de linie 1”, a declarant Valeriu Gheorghiţă, la Antena 3.

Acesta a spus că, prin operaționalizarea unui număr atât de mare de centre, se creează posibilitatea ca în scurtă vreme să înceapă și a doua etapă a  campaniei de vaccinare anti-Covid. “De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale. (...) Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi", a mai precizat medicul Valeriu Gheorghiţă, pentru sursa citată.

Back To Top