Categorie: Actual

Autoritățile au luat măsuri în privința testelor rapide, după scăderea numărului oficial de infectări din ultima perioadă, întrucât raportările oficiale nu includea și acest tip de testare. Astfel, cel mai probabil de luni, 4 ianuarie, vor fi centralizate și raportate inclusiv rezultatele testelor rapide.

 

Pe lângă testele PCR, laboratoarele medicale, medicii de familie şi spitalele vor trebui să transmită şi rezultatele testelor rapide antigen pentru Sars CoV-2. Informația a fost confirmată de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru Antena 3, care a menționat că rezultatele testelor antigen vor fi raportate obligatoriu de toată lumea.

Deși au fost scoase din farmacii, astfel de teste se găsesc la vânzare pe internet. Medicii le recomandă celor care le folosesc să fie foarte atenţi cum îşi recoltează probele. Problema este că, nefiind obligatorie raportarea rezultatelor lor, până acum, în baza acestora nu puteau fi impuse măsuri de izolare. De asemenea, în cazul celor care își fac testul acasă, nu mai exista niciun control privind confirmarea bolii, identificarea contacților și carantinarea/izolarea persoanelor persoanelor cu rezultat pozitiv sau care ar fi putut fi infectate.

Potrivit sursei citate, în privința preciziei acestor teste rapide, părerile sunt împărțite. În timp ce unii medici susțin că aceasta ar fi de peste 90%, alții consideră că ar fi de peste 50%.

 

Foto: realitatea.net

Back To Top