Categorie: Actual

Avertizările meteo actualizate vineri de ANM anunță ninsori abundente în 15 județe, în special în zonele montane.

 

Un cod galben este în vigoare de vineri, ora 12.00, până sâmbătă, la ora 4.00, în județele Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Vâlcea și Vrancea. Meteorologii anunță că “în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent”.

Totodată, până mâine dimineață rămâne în vigoare o informare meteo, valabilă în majoritatea regiunilor. Potrivit ANM, “temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15...25 l/mp. Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță”.

Meteorologii spun că, și în următoarele zile, dar și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

Back To Top