Categorie: Actual

O femeie din Târgoviște ar fi profesat, vreme de 20 de ani, ca psiholog, în baza unei diplome false. Mai mult, ca membru al unei comisii de expertiză, aceasta ar fi acordat asistență de specialitate pentru aproape 1.400 de pacienți.

 

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, , sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, au efectuat, miercuri, două percheziții domiciliare, în Târgoviște, la persoană bănuită de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități. “Aceasta este bănuită de inducerea și menținerea în eroare a unei unități spitalicești, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență falsificate, ce atestă faptul că ar fi fost absolventă a unei instituții superioare de învățământ, act în baza căruia și-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019. Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității angajatoare. Astfel, aceasta ar fi evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi  acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 - decembrie 2018”, detaliază Inspectoratul General al Poliției Române.

Polițiștii susțin că, prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), prejudiciul produs instituției angajatoare ajunge la 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019. Este vorba, deocamdată, despre o primă estimare, iar prejudiciul total va fi calculat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Persoana cercetată a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru desfășurarea activităților de urmărire penală.

HotNews.ro citează surse judiciare care spun că falsul psiholog este fosta soție a lui Sorin Păun, șef al Poliției Dâmbovița în perioada martie – noiembrie 2019.

Back To Top