Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) a publicat prospectul  vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna, al doilea astfel de vaccin livrat în România, după cel realizat de Pfizer/BioNTech.

 

Capitolul din prospect dedicat informațiilor pentru utilizatori se deschide cu mențiunea că “acest medicament face obiectul unei monitorizări suplimentare. Acest lucru va permite identificarea rapidă de noi informații referitoare la siguranță”. De asemenea, producătorul face apel la utilizatori să raporteze orice reacții adverse.

“COVID-19 Vaccine Moderna este un vaccin utilizat pentru a preveni boala COVID-19 cauzată de virusul SARS-CoV-2. Acesta este administrat adulților cu vârsta de peste 18 ani. Substanța activă din COVID-19 Vaccine Moderna este ARNm care codifică proteina de suprafață a SARS-CoV-2. ARNm este integrat în nanoparticulele lipidice SM-102. Deoarece COVID-19 Vaccine Moderna nu conține virusul, acesta nu vă poate transmite boala COVID19”, menționează documentul.

Vaccinul nu trebuie administrat persoanelor alergice la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestuia. De asemenea, sunt necesare precauții în cazul celor care au avut o reacție alergică severă, care le-a pus viața în pericol, după orice alt vaccin administrat injectabil sau după ce li s-a administrat anterior COVID-19 Vaccine Moderna, persoanelor cu un sistem imunitar slăbit sau compromise, celor care au avut un episod de leșin în urma unei injecții administrate în trecut, celor care au tulburări de sângerare, febră mare sau infecție severă, o boală gravă sau anxietate legată de administrarea de injecții. Aceste informații trebuie comunicate medicului, înainte de vaccinare. “Vi se poate administra vaccinul dacă aveți febră ușoară sau o infecție a căilor respiratorii superioare, de exemplu o răceală”, mai menționează prospectul publicat de CNCAV.

De asemenea, medicul trebuie informat de pacienții care primesc și alte tratamente, respectiv despre  femeile însărcinate sau care alăptează, cu privire la starea în care sunt.

COVID-19 Vaccine Moderna nu este recomandat pentru copiii și adolescenții cu vârsta sub 18 ani.

Ca reacții frecvente foarte frecvente, ce pot afecta mai mult de una din 10 persoane, sunt enumerate stări precum umflare în zona axilei, durere de cap, greață, vărsături, dureri musculare, dureri articulare și rigiditate, durere sau umflare la locul de administrare a injecției, oboseală excesivă, frisoane și febră.

Destul de des pot apărea și reacții precum erupție, înroșire sau urticarie la locul de administrare a injecției.

Mai rar, adică la unul din 1.000 de pacienți, pot apărea paralizie facială periferică temporară (paralizia Bell) sau umflare la nivelul feței (la persoanele cărora li s-au administrat injecții în scop cosmetic).

Prospectul integral poate fi consultat AICI.

Primele 14.000 de doze din vaccinul anti-Covid Moderna au ajuns, ieri, la București și vor fi distribuite în țară. Decizia cu privire la tipul de vaccin administrat fiecărui pacient va aparține medicului.

Foto: Joseph Prezioso/ AFP/ Getty Images via dw.com

Back To Top