Categorie: Actual

Prezent la Actualitatea LIVE, conferențiarul universitar doctor Mihai Apostolache a declarat că responsabili pentru eșecul inițiativei eliminării pensiilor speciale sunt chiar cei care au inițiat această acțiune.

 

„Trebuie să fii foarte atent la ceea ce ceri Curții Constituționale, depinde ce argumente aduci în fața judecătorilor atunci când contești o lege au o ordonanță. Am văzut foarte multe discuții pe acest subiect, dar contează foarte mult fundamentarea, argumentele pe care le ai în fața Curții Constituționale. Dacă prezinți doar aspect de natură politică, doar lozinci sau lucruri care să impresioneze doar opinia publică, acestea nu rezistă în fața analizei judecătorilor. Trebuie mers pe aspecte de natură juridică și trebuie atenție la jurisprudența Curții Constituționale, pentru că acolo vei găsi cheia, dacă vrei cu adevărat, să obții susținerea Curții Constituționale. Dacă faci o acțiune doar din punct de vedere formal, doar pentru ca opinia publică să fie mulțumită sau să arăți opiniei publice că ai încercat, sigur nu vei avea câștig de cauză. Oamenii politici s-au învățat să iasă la televizor și spună că ei au încercat să elimine pensiile speciale”, a declarat Mihai Apostolache.

În plus, mulți dintre judecătorii de la Curtea Constituțională beneficiază de pensii speciale, devenind „judecători în propria cauză”. „Acesta este un subiect care trebuie discutat și găsită o clarificare și la acest aspect”, a adăugat Apostolache.

Urmăriți emisiunea integral

Back To Top