Categorie: Actual

Autorizația Integrată de Mediu a Ecoburs SA a fost suspendată zilele trecute, după ce comisarii Gărzii de Mediu care au revenit în control au descoperit, în continuare, nereguli privind depozitarea deșeurilor periculoase.

 

Societatea fusese amendată, în toamna anului trecut, și primise un termen de conformare, fiind amenințată cu suspendarea activității.

„În data de 30.10.2020, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Prahova a efectuat un control la Incineratorul de deșeuri periculoase, situat în Incinta Parcului Industrial Brazi, Județul Prahova, instalație exploatată de SC ECOBURN SRL, cu activitatea principală «colectarea deșeurilor periculoase».  În timpul verificărilor, comisarii GNM au constatat că operatorul economic nu a respectat condițiile stabilite în Autorizația Integrată de Mediu. În consecință, societatea a fost sancționată cu amendă contravențională şi s-a transmis o notificare prealabilă către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, privind nerespectarea condițiilor din actul de reglementare.

În aceeaşi zi, APM Prahova a emis și comunicat operatorului SC ECOBURN SRL notificarea prealabilă suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 213/11.01.2011, cu obligația conformării, în termen de 60 de zile”, a transmis Garda Națională de Mediu.

Verificările au fost reluate la începutul acestui an, când comisarii au constatat, în continuare, încălcări ale condițiilor din actul de reglementare.

“După expirarea termenului de conformare, în data de 05.01.2021, Garda Naţională de Mediu a întreprins o nouă acțiune de control pentru verificarea îndeplinirii condițiilor din actul de reglementare consemnate în Notificarea APM Prahova și anume, «se vor elimina toate deșeurile periculoase identificate/depozitate pe amplasament, care sunt stocate în afara spațiilor autorizate.»

 La data și ora controlului (05.01.2021, ora 11:00) s-a constatat că pe amplasament erau depozitate în continuare deșeuri periculoase fără a fi ținute într-o cameră frigorifică, așa cum se prevede în Autorizaţia Integrată de Mediu. Până la ora finalizării controlului (ora 15:30), cantitățile de deșeuri depozitate în exteriorul zonei autorizate au fost încărcate în incinerator, în vederea eliminării.

Deoarece operatorul SC ECOBURN SRL nu a realizat în totalitate și la termen măsura impusă, suprapusă cu prevederile AIM nr.213/11.01.2011, societăţii i-a fost aplicată o nouă amendă contravențională.

În data de 08.01.2021, GNM a notificat APM Prahova în vederea suspendării Autorizației Integrate de Mediu, iar în data de 11.01.2021, APM Prahova a emis Decizia privind suspendarea Autorizației Integrate de Mediu nr. 213/11.01.2011, pentru activitatea exercitată de SC ECO BURN SRL, cu amplasamentul în incinta Parcului Industrial Brazi, Comuna Brazi, sat Negoiești, Județul Prahova”, a mai anunțat Garda Națională de Mediu.

Foto: Garda Națională de Mediu

Back To Top