Categorie: Actual

Pe lângă nevoia permanentă de sânge cu care se confruntă, mai ales în contextual scăderii a numărului de donatori, spitalele se confruntă acum și cu o nevoie uriașă de plasmă recoltată de la pacienții infectați cu SARS-CoV-2 care s-au vindecat și au dezvoltat anticorpi. Aceasta poate face diferența între viață și moarte pentru bolnavii pozitivi aflați în stare gravă.

 

Un apel în acest sens a fost lansat de consilierul municipal Cristina Toma Cochinescu.

“De acestă dată, nu e o simplă donare de sânge. Plasma din sângele meu va fi folosită pentru doi pacienți aflați în situații critice din cauza infectării cu SARS - CoV - 2. M-am grăbit să donez văzând apelul disperat al unei doamne care are tatăl internat. Noi, cei care nu am fost spitalizați, nu conştientizăm, poate, cât de importantă e donarea de plasmă.

Peste 3 săptămâni, dacă nivelul meu de anticorpi va fi suficient, voi putea dona direct plasmă, care va salva simultan 3 vieți, la fiecare donare.

Fac un apel către toate persoanele care îndeplinesc condițiile pentru a dona, să o facă din toată inima, fără ezitare”, a transmis aceasta, pe pagina sa de Facebook.

Back To Top