Categorie: Actual

O informare meteo și două avertizări cod galben emise duminică de Administrația Națională de Meteorologi anunță schimbarea vremii, în următoarele ore, în majoritatea regiunilor.

 

Duminică, la ora 16.00, a intrat în vigoare informarea meteo valabilă până luni, la prânz, interval în care „temporar vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30...40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali,ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50...60 km/h”.

Tot astăzi a fost emis un cod galben. Avertizarea este valabilă de diseară, ora 20.00, până luni, la ora 10.00, în Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, unde “temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada”.

Un alt cod galben anunță, în același interval, că “în jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei”.

Back To Top