Categorie: Actual

Se strică vremea în toată ţara, începând de joi după-amiază. După ce iniţial anunţase un cod galben de ninsori şi intensificări ale vântului valabil în toată ţara până vineri seară, Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat astăzi avertizarea, anunţând că mai multe zone înalte se vor afla sub cod portocaliu. Aici e cuprinsă şi partea de nord a judeţului Prahova.

 

Codul portocaliu va fi în vigoare timp de 24 de ore, de joi ora 18.00 şi până vineri ora 18.00. În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110-130 km/h. În noaptea de joi spre vineri va ninge viscolit, apoi zăpada va fi spulberată puternic, au anunţat meteorologii. Temporar vizibilitatea va fi redusă semnificativ, sub 50 de metri.

În restul teritoriului rămâne valabil codul galben anunţat anterior de ANM, intrat în vigoare de la ora 12.00 şi valabil tot până vineri la 18.00. Conform avertizării, mai ales pe parcursul zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori, arată ANM. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55...65 km/h și temporar peste 70...80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă, dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova.

Back To Top