Categorie: Actual

Poliţiştii şi lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit astăzi în nordul municipiului Ploieşti, după ce un bărbat de 63 de ani a ameninţat că va produce o explozie, în mod intenţionat, cu ajutorul unei butelii cu gaz. Până la urmă, ploieşteanul a fost imobilizat înainte să ducă la capăt acest plan.

Autorităţile au fost alertate de vecini, care au sunat la numărul unic 112, în jurul prânzului. "În municipiul Ploiești, strada Cătinei, polițiștii Secției de Poliție nr. 2 intervin la un apel 112, în care au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 63 de ani amenința cu faptul că va produce în mod intenționat o explozie, în blocul în care locuiește, folosindu-se de o butelie cu gaz. La fața locului au acționat polițiști și lucrători ISU care au îndepărtat pericolul iminent și butelia, la acest moment, persoana în cauză se afla în domiciliu, imobilizată. Fata de aceasta persoana vor fi dispuse măsuri legale", a transmis Poliţia Prahova.

ACTUALIZARE ora 14.15: Incidentul s-a petrecut în blocul de locuinţe sociale de pe Aleea Cătinei, iar Primăria Ploieşti, care deţine imobilul, anunţă că va reevalua cazul chiriaşului respectiv, care a mai avut şi în trecut ieşiri violente. Într-un comunicat de presă transmis astăzi, autorităţile au explicat că intenţionează să reabiliteze căminul pe pe Cătinei şi că, pe durata lucrărilor, chiriaşii vor fi mutaţi în zona Teleajen, acesta fiind şi motivul care a determinat scandalul.

"Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, având în vedere incidentul care a avut loc, astăzi, în care a fost implicat un chiriaș al municipalității, în blocul cu locuințe sociale de pe Aleea Cătinei, zona respectivă va fi atent monitorizată.

Precizăm că, persoana asistată social a amenințat locatarii că va produce o explozie în imobilul sus amintit.  Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale, acesta ispășind o pedeapsă pentru omor.

Deoarece, după ispășirea pedepsei, a depus dosar pentru atribuirea  unei locuințe sociale, în anul 2019, conform legii, acestuia i-a fost repartizată o unitate locativă , în blocul cu locuințe sociale de pe Aleea Cătinei.

De-a lungul timpului, persoana respectivă a avut un comportament agresiv, inclusiv cu un angajat al administrației publice locale, care, între timp,  a depus și o plângere la poliție.

Administrația publică ploieșteană are în proiect reabilitarea imobilului cu locuințe sociale din Aleea Cătinei, proiectul respectiv urmând să se realizeze cu fonduri europene. Pentru punerea în aplicare a acestei investiții, se impune mutarea chiriașilor din acest bloc în alte locuințe sociale aflate în patrimoniul municipalității ploieștene. Incidentul de astăzi a fost generat de refuzul extrem al chiriașului amintit de a se muta în căminul de locuințe sociale Fero.

În această ordine de idei, facem precizarea că, în prezent, situația la nivelul blocului cu locuințe sociale de pe Aleea Cătinei este sub control, imobilul respectiv fiind supravegheat de către reprezentanții instituțiilor locale cu competențe în menținerea ordinii și liniștii publice.

 Totodată, cazul acestui chiriaș urmează să fie atent evaluat de serviciile publice de specialitate.

Menționăm că, potrivit Hotărârii Consiliului Local Ploiești nr. 106/2013, chiriașii municipalității, care au un comportament neadecvat, pot fi evacuați din locuințele sociale.

Astfel, deși municipalitatea depune toate eforturile în vederea asigurării unei consilieri de specialitate, precum și implementării măsurilor de protecție socială pentru persoanele aflate în dificultate, informăm comunitatea locală că, în ultimă instanță, se vor pune în aplicare prevederile actului normativ amintit anterior, pentru persoanele care nu vor respecta normele de conviețuire socială", a anunţat Primăria Ploieşti.

(Sursa foto: arhivă)

Back To Top