Categorie: Actual

Poliţia Rutieră a sancţionat, cu amenzi sau avertismente, Consiliul Judeţean Prahova şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru că instituţiile nu au viabilizat drumurile pe care le au în grijă. La rândul lor, reprezentanţii CJ Prahova spun că e vina operatorilor, reclamând că unii dintre ei nici măcar nu şi-au scos utilajele din garaje. Vicepreşedintele Cristian Apostol spune că, noaptea trecută, doar două maşini de deszăpezire au efectuat programul conform contractului.

 

Consiliul Judeţean a instalat recent aparate GPS pe utilajele de deszăpezire, realizând şi o hartă în timp reală, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei. Pe baza acestor date, reprezentanţii CJ reclamă că unii operatori nu intervin cum trebuie şi nu sunt la prima abatere. "În noaptea de 11 spre 12, am observat unele probleme. Conform contractelor, ei ar fi trebuit să circule toată noaptea. Potrivit datelor de pe GPS-uri, în zona Secăria s-a intervenit doar între orele 22.00 şi 1.00, apoi operatorul n-a mai intrat pe traseu. În acea dimineaţă, în jurul orei 7.00, pe acel sector a avut loc un accident rutier. Pe un alt sector, pe traseul Mizil-Jugureni, utilajul deţinut de asocierea de firme a plecat din baza din Floreşti la ora 7.30 şi a ajuns la Jugureni abia la ora 12.00. Le-am transmis notificări scrise şi notificări de penalităţi, conform contractelor. Astăzi, analizând datele pentru noaptea trecută, am constatat că zece maşini din cele 26 monitorizate n-au circulat deloc. Din restul de 16, doar două au respectat programul. În rest, unii operatori s-au dus în alte părţi sau - în majoritatea cazurilor - au pornit la drum abia în jurul orei 8.00. Avem probleme mari, nu sunt mulţumit de modul în care s-a intervenit, probabil câteva firme vor primi o nouă notificare. Şi trebuie să luăm o decizie dacă reziliem sau nu contractele", a afirmat Cristian Apostol, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, explicând că în cazul altor şase utilaje de deszăpezire proprietarii au refuzat montarea dispozitivelor GPS.

"Polițiștii rutieri verifică permanent modul de îndeplinire a obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă, solicitând intervenția responsabililor acolo unde situația o impune. Până la acest moment, la nivelul județului Prahova, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru administratorii drumului, acolo unde polițiștii au constatat neîndeplinirea obligației de întreținere a drumului public pe timp de iarnă", a anunţat, marţi, Poliţia Prahova.

Potrivit unor surse, au fost cinci sancţiuni pentru CJ şi una pentru CNAIR. Valoarea amenzilor, toate aplicate Consiliului Judeţean, a fost de puţin peste 6.000 de lei,

Back To Top