Categorie: Actual

Ministerul Educației a transmis un punct de vedere oficial referitor la oferirea de mățișoare și flori, de 1 și 8 Martie, în unitățile de învățământ.

 

Oficialii Ministerului subliniază că nu a fost formulată nicio interdicție în acest sens, întrucât florile și mărțișoarele nu pot fi considerate parte din categoria obiectelor personale, la care face referire cel mai recent ordin emis împreună cu Ministerul Sănătății.

“În ordinul comun nr. 3.235/2021 al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 - II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe şi a programului şcolar, în contextul epidemiologic al infecţiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea sălilor de clasă).

Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum «flori și mărțișoare» în categoria «obiecte personale».

Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SARS-CoV-2”, sunt explicații oficiale transmise de Ministerul Educației.

Back To Top