Categorie: Actual

De la jumătatea lunii martie vor fi operaționalizate liste de așteptare destinate înscrierii la vaccinare. Pe acestea se vor putea înscrie și persoane care ar urma să fie imunizate în cea de-a treia etapă, ele urmând să fie notificate de sistem în momentul în care or exista locuri disponibile la vaccinare.

 

„Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. Prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să se programeze, să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate. De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, potrivit digi24.ro.

Înscrierea va permite notificarea persoanelor cu privire la disponibilitatea locurilor în vederea imunizării. „După ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare. Practic nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber, pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a mai subliniat dr. Valeriu Gheorghiță, pentru sursa citată.

Back To Top