Categorie: Actual

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că în 2021 vor fi organizate evaluări naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, după un an de pauză.

 

Evaluările programate în mai 2020 au fost anulate, din cauza pandemiei. La momentul la care ar fi trebuit să aibă loc, cursurile erau suspendate în toate școlile din România, iar starea de urgență abia fusese înlocuită cu cea de alertă.

Acum, ministrul Educației ține ca testările să fie organizate.

“De obicei erau în aprilie-mai. Pentru anul acesta vom lua o decizie; consider ca sunt foarte importante pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online, dar organizarea să fie la nivelul fiecărei școli/clase”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru edupedu.ro.

Evaluările permit dascălilor să determine nivelul la care se află fiecare elev și să ia măsuri pentru îmbunătățirea situației școlarilor, înainte ca aceștia să ajungă la momentul examenului din clasa a VIII-a. Totodată, ele sunt organizate în condiții similare cu cele de examene și îi familiarizează pe elevi, treptat, cu această atmosferă.

Back To Top