Categorie: Actual
deszapezirePrimaria Municipiului Ploieşti, prin Comandamentul de deszapezire, a intervenit pentru combaterea poleiului si a zapezii pe pricipalele artere de circulatie din oras, pe poduri, dar si pe strazile secundare in perioada 25.01-26.01.2012

Miercuri, 25 ianuarie a.c., s-a intervenit in intervalul orar 7.00-19.00 cu 22 de utilaje:6 autocisterne cu lama, 12 auosararite, 3 autosararite pentru trotuare si un utilaj cu lama. S-a intervenit cu 160 tone de solutie antiderapanta (clorura de sodiu cu clorura de calciu) si cu 200 tone de material antiderapant (sare+nisip+clorura de magneziu). De asemenea, in intervalul orar 19.00-07.00 s-au aflat in teren 22 de utilaje:6 autocisterne cu lama, 11 autosararite cu lama, 3 autosararite pentru trotuare si 2 incarcatoare frontale. S-au folosit in total 31 de tone de solutie antiderapanta si 200 de tone de material antiderapant.

Totodata, personalul SC SGU Ploiesti SRL a participat la deszapezirea arterelor de circulatie si a altor zone din municipiu cu un efectiv de 250 persoane.

In cimitire s-a actionat cu personalul serviciului pentru degajarea aleilor principale si secundare de gheata. S-a folosit clorura de magneziu pentru topire, curatandu-se ulterior aleile atat cele mentionate cat si cele din jurul capelei precum si scarile catre capela- acolo unde exista.

In aceasta dimineata, in jurul orei 2.00, s-a actionat cu utilaje pentru degajarea parcarilor administrate de SGU - Hale,7 Etaje, BRD, Sindicate, etc. Incepand cu ora 7.00 s-a actionat manual(lopeti, maturi) pentru indepartarea zapezii si ghetii rezultate. S-au degajat zonele de acces si trotuarele aferente

Echipele formatiilor de taieri arbori au actionat inca de ieri, incepand cu ora 18.00, prin degajarea cailor de acces blocate de arbori/crengi doborati de vant(s-a inceput cu zona Domnisori). De asemenea, s-a actionat si in zonele strazilor Brumarele, 13 Septembrie, Popa Farcas, Vasile Lupu, etc., pentru a debloca caile de acces. Echipele de taietori au actionat si noaptea, ramanand in continuare si deplasandu-se acolo unde este necesar pentru descongestionare trafic pietonal si/sau auto.

Asa cum am mentionat mai sus, s-a actionat atat manual cat si cu utilajele din dotare. S-au folosit in total in jur de 13 utilaje( 3tractoare cu lama, 2remorci, un buldoexcavator, 2autocamioane de mare tonaj cu lama, 4 mini-incarcatoare etc). S-a imprastiat clorura de magneziu in parcarile administrate de societate(cantitativ =2 camionete de clorura de magneziu)

In continuare, se actioneaza in vederea indepartarii zapezii/ghetii de pe aleile parcurilor si gradinilor publice, a cailor de acces catre acestea precum si a trotuarelor si trecerilor de pietoni adiacente.

Back To Top