Categorie: Actual
trafic-iarna44 de persoane au fost cazate şi au primit mese şi băuturi calde gratuite, în ultimele 24 de ore, în cadrul operaţiunii de salvare a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). La linia telverde pentru turism, unde a putut fi contactat comandamentul de iarnă al MDRT, 0800.86.82.82, în ultimele 24 de ore au fost primite 157 de apeluri de urgenţă.

Printre operaţiunile de salvare unde a intervenit comandamentul de iarnă al MDRT se numără cea a unui grup de 30 de persoane rămase blocate care au fost găzduite la o pensiune din Mărăcineni (judeţul Buzău) şi un alt grup de 6 persoane cazate la un motel din Slobozia (judeţul Ialomiţa). MDRT şi FPTR au mai găsit adăpost pentru persoane la structuri de primire turistică din Focşani (judeţul Vrancea), Urziceni (judeţul Ialomiţa), Călăraşi şi Giurgiu.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), alături de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), au decis ieri-dimineaţă, 26 ianuarie, să acorde mese şi băuturi calde gratuite, dar şi adăpost în situaţiile urgente şi o reducere de 50% din valoarea cazării pentru persoanele care au rămas blocate din cauza viscolului. Cheltuielile generate de această măsură de ajutor sunt suportate integral din bugetul FPTR. În continuare, persoanele aflate în situaţii de urgenţă care doresc să beneficieze de sprijinul acordat de MDRT şi FPTR pot apela nonstop şi gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82, iar operatorii îi vor îndruma spre cea mai apropiată structură de primire turistică unde li se va acorda ajutor.
La aceeaşi linie telverde pentru turism, 0800.86.82.82, pot fi contactaţi operatorii comandamentelor de iarnă (din care fac parte reprezentanţi ai Direcţiei Control, Verificare şi Monitorizare Turistică din cadrul MDRT, ai administraţiilor publice locale şi ai serviciilor publice de salvamont). Comandamentele de iarnă au rolul de protecţie a turiştilor şi a celor care practică sporturile de iarnă, de prevenire a accidentelor în staţiunile turistice şi de intervenţie în operaţiunile tip salvamont.

Back To Top