Categorie: Actual
sorin-ovidiu-vintu_1Ion Ilie Cezar, poreclit şi Nelu Legionaru', considerat mâna dreaptă a lui SOV, a fost şi acesta condamnat la cinci luni cu executare, împreună cu şeful său, în dosarul de şantaj şi ameninţare împotriva omului de afaceri ploieştean Sebastian Ghiţă.

În 23 mai 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată, în stare de arest, pentru şantaj, de către procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Potrivit acuzării, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă, parte vătămată în dosar, să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea contractului încheiat între aceştia, cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.
Concret, constrângerea a fost realizată de către inculpaţi, prin ameninţarea cu uciderea omului de afaceri, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.
Sentinţa nu este definitivă, Sorin Ovidiu Vântu având drept de apel și recurs împotriva deciziei de fond de astăzi.

Back To Top