sapte note de zece la sinaia
Categorie: Actual

Anul acesta la bacalaureat, la Colegiul “Mihail Cantacuzino” din Sinaia, 11 elevi au optat pentru fizică în cadrul probei la alegere. Dintre aceștia, șapte elevi au obținut nota 10.

Profesorul Lăcrimioara Cojoianu predă fizica de 31 de ani și spune, într-un interviu pentru EduPedu.ro, că încearcă să stimuleze elevii “prin modul meu vesel de a fi și prin modul în care concep scenariul lecțiilor, prin proiecte, în funcție de profil: construim “roboți” / păpuși / jucării mecanice, sistemul solar, sateliți naturali și artificiali, expoziții de fotografie însoțită de eseu, poveste, poezie”.

“Fizica experimentală trebuie să primeze”

“Până nu vom avea la dispoziție toate mijloacele și materialele didactice moderne pentru efectuarea experimentelor, nu vom fi în măsură să-i determinăm pe elevi să ia în considerare toți factorii care intervin într-un anume experiment, inclusiv erorile, riscurile și factorii de mediu și nu vom reuși să le dezvoltăm elevilor o gândire cu adevărat creativă, practică și în același timp analitică, care-i va face mai rapid adaptabili la orice situație din viața zilnică”, afirmă profesoara. Alături de elevi, alege să organizeze excursii în institute de cercetare atunci când este posibil, pun pe scenă capitole din materie și se informează în legătură cu radiațiile pe care le poate emite telefonul mobil. Lăcrimioara Cojoianu consideră că în anii de gimnaziu “trebuie să primeze fizica experimentală”, încât copiilor să nu le fie greu de asimilat fizica din liceu unde de obicei sunt probleme și apar prejudecăți legate de învățare.

Sursă: edupedu.ro

Back To Top