pasarela pietonala pe dn 1 la Bușteni
Categorie: Actual

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația pntru întocmirea documentației în vederea modernizării a opt pasarele de pe DN 1, în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei.

Planurile de modernizare vizează cele opt pasarele montate în 2022 și 2013 la Comarnic (2), Sinaia (3), Bușteni (2) și Azuga. Deocamdată, licitația lansată luni se referă la un contract cu valoarea estimată la 320.000 de lei, pentru expertiza tehnică și întocmirea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI).

Expertiză tehnică pentru toate pasarelele pietonale

În primă fază, autoritățile vor să evalueze tarea tehnică a pasarelelor existente pe DN 1, între Comarnic şi Azuga, în vederea efectuării lucrărilor de modernizare a acestora, pentru creşterea atractivităţii utilizării lor. Astfel ar urma să crească gradului de siguranţă a pietonilor şi implicit la scăderea numărului accidentelor rutiere prin traversarea drumului naţional DN 1 de către pietoni, prin locuri neamenajate. Evident, dacă obiectivul va fi atins, acest lucru va contribui și la reducerea ambuteiajelor, în stațiunilor de pe Valea Prahovei.

Despre alte soluții pentru fluidizarea traficului pe DN 1 puteți citi AICI.

Dotări moderne 

În caietul de sarcini, autoritățile menționează că pasarelele ar urma să fie dotate cu lifturi care să poată transporta până la șase persoane, dar și biciclete/trotinete, să fie acoperite cu copertine care să împiedice formarea țurțurilor și să fie monitorizate cu ajutorul unor camere video conectate la dispeceratele autorităților lcoale.

Foto: Google Street View

Back To Top