alternativa dn1
Categorie: Actual

Alternativa pentru DN1 pare să prindă contur. Studiul de fezabilitate al lucrărilor de modernizarea a drumului interjudețean DJ 102, Valea Doftanei – Brădet a fost predat către Compania Naţională de Investiţii, urmând ca documentația să fie completată cu avizele de la Agenția de Protecția Mediului, Garda Forestieră și Administrația Națională Apele Române.

„Urmăresc cu regularitate etapele parcurse în proiectul de modernizare a drumului interjudeţean DJ 102 Valea Doftanei - Brădet, având în vedere că l-am iniţiat împreună cu colegii de la Consiliul Judeţean Prahova şi l-am predat spre finanţare şi implementare Companiei Naţionale de Investiţii.

În cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Judeţean Braşov vom supune aprobării plenului Protocolul de colaborare în vederea realizării acestui obiectiv de investiții, ce va fi încheiat între cele două consilii județene, CNI și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației.

Avem nevoie de această investiţie în infrastructura rutieră pe care o consider extrem de importantă pentru asigurarea unei rute alternative la traficul aglomerat de pe DN 1.

Soluție viabilă

Vedem cu toţii cât de anevoioase sunt demersurile şi procedurile pentru realizarea autostrăzii pe sectorul Ploieşti – Braşov, iar în acest context reabilitarea drumului de pe Valea Doftanei este o soluţie viabilă, care rezolvă problema accesibilizării rutiere a judeţului Braşov pentru turişti şi localnici deopotrivă.

Am încredere că vom rezolva în cel mai scurt timp toate aspectele birocratice, astfel întât proiectul să poată intra în execuţie”, a transmis Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Back To Top